tijdelijke-beveiligingHoewel veiligheid op het internet belangrijk is, kan het in sommige gevallen ook nuttig zijn om je huis of computer/laptop mobiel te beveiligen. De beste manier om dit te doen is met behulp van mobiele beveiliging. Zo kunnen gestolen goederen met behulp van gps-positiebepaling worden gevolgd en kan er in geval van nood altijd een oproep worden gemaakt naar hulpdiensten.

Er zijn verschillende bedrijven die mobiele en draadloze beveiligingsapparatuur aanbieden. Je hebt daarbij de keuze uit camera’s en zogenaamde track & trace systemen. Camera’s worden vooral gebruik om bijvoorbeeld een woning in de gaten kunnen houden en bij ongewenste activiteit een beveiligingsbedrijf of de politie inschakelen, terwijl track & trace systemen kunnen worden ingebouwd in kostbare voorwerpen zodat deze met behulp van gps kunnen worden gevolgd en opgespoord.

Mobiel beveiligen is vooral bedoeld voor omgevingen en voorwerpen die belangrijke informatie bevatten. De gemiddelde huis-, tuin- en keukengebruiker zal waarschijnlijk dan ook geen behoefte hebben aan een dergelijk geavanceerd beveiligingssysteem. Voor de mensen die thuis echter wel kostbare apparatuur of informatie hebben is het een ideale oplossing die veel zekerheid biedt en dus een hoop kopzorgen bespaart.

Boven: Uitleg en voordelen mobiele beveiliging

 

Tags: , , ,